Thy Turistforening

Gæster med fremtid: Thy Turistforening vil sikre autocamperne

Thy Turistforening klar med en anbefaling til løsning på autocamper-problematik

Jens Fogh-Andersen

Turister i autocampere nyder udsigten – her på Mors. Nu er Thy Turistforening klar med sine anbefalinger af, hvordan Thisted Kommune kan lave løsninger, der både tilgodeser de ønsker og behov, der er blandt gæster i autocamper, og andre interesser.Arkivfoto: Bo Lehm
 
 
Turisme 7. marts 2019 14:32 – Opdateret 7. marts 2019 14:33

 

THY: – Vi behøver bare at vende blikket tilbage til 1980’erne og se, hvordan vi tog imod de første surfere. De blev ikke mødt med åbne arme alle steder, men i dag er det en gruppe, vi nødig vil være foruden.

Henning Holm, formand for bestyrelsen for Thy Turistforening bruger eksemplet med surferne til at understrege nødvendigheden af hurtigt at finde en holdbar og langtidssikret model der gør det muligt at modtage et stadigt stigende antal autocampere i kommunen.

Turistforeningen har netop lagt sidste hånd på en rapport, som rummer foreningens anbefalinger af mulige løsninger.

– Rapporten spiller vores anbefalinger på politikernes bord. Det er et værktøj, der kan bruges i arbejdet for at finde løsninger, siger Henning Holm og tilføjer, at rapporten først kommer nu, fordi den har afventet det seneste materiale fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

Jens Fogh-Andersen

Henning Holm, formand for Thy Turistforening, advarer mod at lave en ”løsrevet” Thisted-løsning. Arkivfoto: Peter Mørk

– Helt overordnet viser materialet, at det ikke kan anbefales, at Thisted Kommune laver egne løsninger på området. Forskellige regler for autocampere fra kommune til kommune duer ikke, siger Henning Holm.

Han understreger, at rapporten bekræfter, at gruppen af turister i autocampere er voksende, blandt andet på bekostning af turister med en traditionel campingvogn på anhængertrækket.

– Og så er der dokumentation for, at autocampere er en gruppe, som gerne vil betale for deres ophold, når de får nogle tilbud, der passer til deres behov. Men den understreger også, at her er tale om en gruppe turister, som genererer omsætning i mange andre sammenhænge – og ikke kun når vi taler overnatning, siger Henning Holm.

Nye ferieformer skaber nye behov

Han understreger, at anbefalingerne i turistforenings rapport klart siger, at det ikke skal være gratis at overnatte i Thisted Kommune, men at det handler om at skabe nogle tilbud, autocampisterne vil betale for at bruge.

– Det kan handle om at udpege et antal steder, hvor der kan etableres overnatningsmuligheder. De skal ikke drives af kommunen, men i samarbejde med lokale campingpladser – og er det ikke muligt, så er det en opgave, der kan tilbydes andre, siger Henning Holm og tilføjer, at en lignende model fungerer i Hvide Sande.