Autocamperplads ved Skærbæk

Oplevelsespark solgt: Se hvad den skal forvandles til

2019 bliver sidste sæson for oplevelsesparken Hjemsted – Danernes Verden. Tønder Kommune sælger det godt 12 hektar store område til en lokal investorkreds, der vil indrette området som autocamperplads med op til 254 enheder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Oplevelsespark solgt: Se hvad den skal forvandles til

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Tønder har sagt ja til at sælge den tidligere Hjemsted Oldtidspark til en gruppe lokale erhvervsdrivende. De vil forvandle den 12 hektar store oplevelsespark til autocamperplads med et udkigstårn over marsken og Vadehavet som attraktion og trækplaster.

SKÆRBÆK: 2019 bliver den sidste sæson for oplevelsesparken Hjemsted – Danernes Verden i Skærbæk.

Det 12 hektar store område på Hjemsted Banke ved Skærbæk med udsigt over marsken og vadehavet købes og overtages af en lokal investorkreds med blandt andet den lokale automobilforhandler Jørgen Hansen i spidsen.

Investorkredsen vil forvandle parken til en moderne autocamperplads med op til 254 enheder. Som ekstra trækplaster rejses et 25 meter højt udkigstårn. Fra tårnets top vil der være en storslået udsigt over området med blandt andet Vadehavet som UNESCO-verdensnaturarv.

Salget af oldtidsparken for en pris på 1.050.000 kroner blev onsdag aften godkendt af et flertal af kommunalbestyrelsen i Tønder.

Ifølge oplægget fra investorerne er der tale om et projekt til i alt 12 millioner kroner, hvoraf de selv agter at bidrage med fem millioner kroner.

Borgmester Henrik Frandsen (V) er yderst tilfreds med fremtidsudsigterne for området.

– Jeg er rigtig, rigtig glad. Der er tale om et rigtigt godt projekt, som tager udgangspunkt i parkens bygninger, ligesom man agter at bruge og udvikle området med blandt andet søerne til andre overnatningsmuligheder. Jeg er også glad for, at det er ni lokale erhvervsdrivende, der er gået sammen om at fastholde aktiviteterne i området til glæde for hele Tønder Kommune. Det var lige, hvad jeg havde ønsket mig, siger Henrik Frandsen.